Agenda

Mindfulness (MBSR)

In de eerste helft van 2020 gaan er Mindfulnesstrainingen van start op de volgende data:

Donderdagavond: 23-1, 30-1, 6-2, 13-2, 27-2, 5-3, 12-3, 19-3 en een oefendag in stilte op zaterdag 21 maart.

Dinsdagavond: 12-5, 19-5, 26-5, 2-6, 9-6, 16-6, 23-6, 30-6 en een oefendag in stilte op zaterdag 20 juni.

Compassie (MBCL)

In de eerste helft van 2020 gaat er een Compassietraining van start op de volgende data:

Donderdagavond: 7-5, 14-5, 28-5, 4-6, 11-6, 18-6, 25-6, 2-7 en een oefendag in stilte op vrijdag 12 juni.

.

Praktische zaken

Tijd en duur training

Beide trainingen bestaan uit acht bijeenkomsten van 2 1/2 uur, van 19.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 18.45 uur) en een oefendag van 10.00 tot 16.30 uur wanneer deze op zaterdag of zondag is en van 15.00 tot 21.30 uur als deze op vrijdag valt.

Aanmelden

Je kunt je telefonisch of per mail opgeven of via het formulier onder contactgegevens.
Na opgave krijg je een aanmeldingsformulier en op basis hiervan volgt eventueel een telefonisch kennismakingsgesprek waarin ook verwachtingen over en weer kunnen worden uitgesproken.

Groepsgrootte

Kleine groepen van 6 tot 8 deelnemers. Persoonlijke aandacht en deskundige, intensieve begeleiding, afgestemd op de groep en op jou individueel.

Kosten trainingen

Mindfulnesstraining: € 375,=
Compassietraining: € 400,=
Dit bedrag is voor acht avonden plus een hele oefendag en inclusief een werkboek en een USB-stick om thuis mee te kunnen oefenen.
Er zijn steeds meer zorgverzekeraars (waaronder het Zilveren Kruis) die de training geheel of gedeeltelijk vergoeden. Je kunt hier zelf naar informeren bij je zorgverzekering of contact over opnemen met mij. Ik ben o.a. lid van de Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN) in de eerste categorie. Tevens zijn er steeds meer werkgevers bereid om de training te vergoeden. 

Wat mee te nemen naar de training

Het is voor jezelf prettig als je kleding draagt waarin je je comfortabel voelt en waarin je gemakkelijk kunt bewegen.
Je kunt extra dikke sokken meenemen, een omslagdoek of extra trui en een dekentje of groot badlaken om op de mat te kunnen leggen.
Yogamatten en meditatiekussens zijn aanwezig.

Trainingen volgen met een bekende

De trainingen kunnen ook gevolgd worden met je partner, een vriend, vriendin, collega of andere bekende.
Het kan behulpzaam zijn en stimulerend werken om samen te oefenen, ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen bij de informele beoefening.

Locatie

Gebouw “Scriverius” aan de Dokter Stolteweg 17-23, 8025 AV Zwolle.
Een mooie, lichte en warme ruimte met voldoende gratis parkeergelegenheid.

Individueel en binnen bedrijven, scholen en opleidingscentra

Alhoewel beide trainingen als groepstraining ontwikkeld zijn, is het ook mogelijk deze individueel te volgen bij mij in de praktijk.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid de trainingen aan te vragen voor groepen binnen bedrijven, gezondheidszorginstellingen, scholen, opleidingscentra of anders.
Afhankelijk van onder andere doelgroep, doelstelling en beschikbaar budget, zijn er ook mogelijkheden om de trainingen in aangepaste vorm te geven.

Zo heb ik in 2017 en 2018, naar volle tevredenheid, een aantal workshops en een acht-weekse MBSR-training gegeven voor RAV IJsselland, de ambulancedienst voor Overijssel.

Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je telefonisch of via het formulier onder contactgegevens, contact opnemen.